Minun pitää menna joka päivä ulos.

Minun pitää kävellä ja nähdä taivas. '

Pitää kuunnella, haistella ja hengittää.

Silloin perspektiivi menee paikoilleen.

Maa. Ilma. Menneisyys ja olevaisuus.

Then, once again can I return to my work

Riikka Palonen

Riikka Palonen on tunnettu taiteen moniottelija. Kuvataiteen lisäksi hän on luonnonlahjakkuus näyttämötaiteen alalla ja hänen kirjalliset kykynsä ovat kiistattomat.

Vuonna 1992 Riikka Palonen valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen Korkeakoulun valokuvataiteen osastolta. Jo opiskeluaikana hän erottui joukosta rohkeana, omia kipupisteitään ilmiömäisesti kuvaavana taiteilijana. Työskennellessään free lance –kuvaajana hän keskittyi pääasiassa teatterikuvaukseen ja tässä työssä hän ei tyytynyt pelkästään dokumentoimaan produktioita vaan ilmaisi kuvillaan vahvasti esitysten sisältöä ja tunnelmaa.

Oman elämänsä dramaattisten käänteiden jälkeen Riikka sanoi hyvästit suurkaupungin sykkeelle ja palasi juurilleen maalle. Oma menneisyys ja kansakunnan historia, sen taide ja käsityökulttuuri nousivat intohimoisen kiinnostuksen kohteeksi. Riikka keskittyi yhä enemmän maalaamiseen, piirtämiseen ja tekstiilitaiteen tekemiseen.

Riikka Palosen monipuolisessa taideilmaisussa punaisena lankana on syvä henkilökohtainen näkemys, maailman tarkka havainnointi ja perinteeseen nojautuva mutta vahvasti omaperäinen ilmaisukieli. Riikka Palosen teokset ovat yhtä aikaa herkkiä ja väkeviä -kuten koko hänen persoonansakin.

-Magi Viljanen, valokuvataiteilija